Stichting Petje af Zuid-Limburg

Vraag of uitdaging als Non-Profit organisatie

Ik ben op zoek naar coaches (vrijwilligersvergoeding) en gastdocenten.

Wat doet Petje af?

Petje af weekendschool vindt het belangrijk dat ieder kind op zoek kan gaan naar zijn of haar eigen talenten en mogelijkheden. Petje af wil bouwen aan het zelfvertrouwen van kinderen en een bijdrage leveren aan een positiever zelfbeeld. De kinderen leren verantwoording te nemen voor hun eigen leven om zodoende (in de toekomst) actief bij te dragen aan de maatschappij. Op de locaties in Sweikhuizen, Heerlen en 27 oktober ook in Maastricht ontvangt Petje af gedurende 28 zondagen per jaar, verdeeld over zeven blokken maximaal 18 nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar. Per blok staat een vrijwillige gastdocent centraal die de kinderen vol enthousiasme kennis laat maken met zijn/haar beroep. Zo kan er een blok gaan over ‘Muziek’ of ‘Timmerman’.Voor de kinderen gaat elke keer een wereld open als ze een kijkje mogen nemen in het beroepsleven van de gastdocent. Ook worden de werkplekken van de gastdocenten bezocht en maken de kinderen een presentatie door middel van een vlog, een powerpoint of een toneelstuk. Verder gaat Petje af met de kinderen naar musea, toneelvoorstellingen en nog veel meer! Petje af reist dan samen met de kinderen met het openbaar vervoer. En het allerleukste is dat de kinderen helemaal niks hoeven te betalen.

Petje af is meer!
In samenwerking met Limburg Cycling, Veilig Verkeer Nederland en stichting Wielerbaan Geleen geven wij ook fietsvaardigheid les op basisscholen.

Tegenprestatie is nader in overleg te bepalen.

www.petjeaf.nl/zuid-limburg

De Sittard Geleense Uitdaging is als stichting per 1-1-2023 gestopt.

Op zoek naar verbindende partijen in de regio die jouw stichting of vereniging verder kunnen helpen? Check dan ons online loket:

Hulpvragen van maatschappelijke organisaties kunnen online nog altijd geplaatst worden via het landelijke platform NU Vraag & aanbod: