STA SAMEN DELEN MAAKT MEER

Vraag of uitdaging als non-profit organisatie

STA SAMEN DELEN MAAKT MEER is een facebookpagina die in 2017 in het leven is geroepen met medeweten van een aantal particuliere initiatieven en de Gemeente. In aanvang was de naam van de pagina: SAMEN TEGEN ARMOEDE (STA dus).
Binnen een tijdsbestek van 2 maanden, hadden zich ruim 800 individuen en organisatie zich als lid van deze pagina aangemeld.
De meeste leden zijn afkomstig uit Sittard-Geleen.
1 op de 13 kinderen leeft in armoede en de vooruitzichten van deze kinderen zijn niet goed.
Gezinnen waar de kinderen opgroeien hebben een laag inkomen. Meer dan de helft van hen kan daardoor niet op vakantie. Het is voor deze gezinnen ook moeilijk om kleding, een andere pc en soms zelfs haast onmogelijk om voldoende en gezonde voedingsmiddelen te kopen.
Omdat kinderen gevoelig zijn voor de stress van hun ouders en zelf ook stress ervaren wanneer het bv onmogelijk is om een verjaardagsfeestje te vieren of naar de verjaardag van een vriendje te komen, loopt de spanning thuis vaak op. Nog meer stress en sociale uitsluiting is niet alleen het gevolg. Kinderen uit die gezinnen hebben, blijkt uit onderzoek, een grote kans om later zelf ook in de armoede te komen.

Met armoede scoor je niet. Armoede is niet sexy. Armoede veroorzaakt schaamte bij mensen die daardoor weinig zin hebben om ergens te vertellen dat ze te weinig inkomen hebben om de maand door te komen. En dat terwijl iedereen weet dat je 'met de schaamrode billen bloot moet', wil je ergens voor in aanmerking komen.

Op de facebookpagina vinden mensen heel veel informatie over allerlei regelingen, voorzieningen, non-profit en particuliere initiatieven, waardoor zij de kans hebben om op eigen kracht en evt met wat hulp, een leuker leven te leiden. Dat gun je toch iedereen?
Om de schaamte nog verder te verminderen en meer te kunnen betekenen voor de mensen, is het plan opgevat om al die leden een gratis lidmaatschap aan te bieden. Als lid van de Vereniging STA SAMEN DELEN MAAKT MEER, kun je mee nadenken en een bijdrage leveren aan het verbeteren van de trieste situatie bij duizenden.
De Vereniging wil een spreekbuis zijn van en voor deze mensen.
De Vereniging wil haar krachten bundelen en afspraken kunnen maken met ondernemers, politiek enzovoorts.
Een van de 'dromen' van de Vereniging is bv de realisatie van een winkel waar iedereen met een pasje, ZELF de producten kan uitkiezen die nodig zijn voor het gezin.
Om deze droom en vele anderen dromen te kunnen realiseren, zal de Vereniging een serieuze partner moeten zijn van alle organisaties en de overheid.
Het oprichten van de Vereniging is de eerste stap die gezet moet worden.
Wij zijn dus op zoek naar een notaris die om niet, die Vereniging opricht of een maatschappelijk ondernemer die bereid is om de kosten van de oprichting voor rekening te nemen.

Als tegenprestatie ben ik graag bereid om voor u en 3 andere personen een smakelijk diner bij u aan huis te bereiden.

De Sittard Geleense Uitdaging is als stichting per 1-1-2023 gestopt.

Op zoek naar verbindende partijen in de regio die jouw stichting of vereniging verder kunnen helpen? Check dan ons online loket:

Hulpvragen van maatschappelijke organisaties kunnen online nog altijd geplaatst worden via het landelijke platform NU Vraag & aanbod: