De Sittard-Geleense Uitdaging introduceert: de Kenniskaravaan

De Kenniskaravaan – voor verenigingen, stichtingen, wijk- en buurtinitiatieven.

Het knelt in onze club!
Het is geen geheim dat verenigingen en stichtingen vandaag de dag veel knelpunten tegenkomen. Veel clubs hebben moeite om ledenaanwas te krijgen, zitten met hoge kosten voor accommodaties, zoeken hulp bij de opzet van een website of social media plan of hebben zorgen over hoe de bestuursstoelen bezet te krijgen. Maar ook grotere organisaties lopen tegen allerlei zaken aan die te maken hebben het overleven in een snel veranderende maatschappij.

Wij krijgen de laatste tijd steeds vaker hulpvragen die gaan over dit soort onderwerpen en die in de kern vaak van dezelfde aard zijn.

Hieruit is het idee van de Kenniskaravaan ontstaan: een nieuwe activiteit van de Sittard-Geleense Uitdaging, waarbij ondernemers hun kennis ter beschikking stellen van een groep stichtingen of verenigingen middels een brainstormsessie of gerichte workshop. De kenniskaravaan zal 2x per jaar ‘langskomen’ met gerichte workshops, waarvoor alle maatschappelijke organisaties zich kunnen inschrijven.

Wat kunnen wij voor jullie doen?
Op de eerste plaats jullie exacte hulpvragen ‘ophalen’ om zo een goed beeld te krijgen van de vragen die bij jullie liggen. Vervolgens gaan wij de vragen bundelen, waar mogelijk verbindingen leggen met het bedrijfsleven of tussen stichtingen en verenigingen onderling. De meest dringende thema’s zijn de onderwerpen voor de eerste workshops van de Kenniskaravaan.

Aanmelden kan met een email naar info@sittardgeleenseuitdaging.nl

De Sittard Geleense Uitdaging is als stichting per 1-1-2023 gestopt.

Op zoek naar verbindende partijen in de regio die jouw stichting of vereniging verder kunnen helpen? Check dan ons online loket:

Hulpvragen van maatschappelijke organisaties kunnen online nog altijd geplaatst worden via het landelijke platform NU Vraag & aanbod: