Een super slimme match!

SLIM als je erbij was!

Het bruist van de activiteiten in en rondom SLIMhuis

Deze keer blikken we terug op de ‘uitdaging’ die SLIMhuis samen met Vrienden in ondernemen en ZUYD hogeschool aannam. Maatschappelijke organisaties dienden overlappende aanvragen in bij de Sittard-Geleense Uitdaging. Dit resulteerde in een eerste interactieve groepsworkshop “Communicatie… een hele uitdaging”.

De Sittard-Geleense uitdaging, gevestigd in SLIMhuis, is verankerd onder de M (Maatschappelijk verbonden ondernemen)  van SLIM. Clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties dienen hulpvragen in en aangesloten ondernemers gaan aan de slag om deze organisaties te helpen met mensen, materialen en kennis. Veel vragen hadden betrekking op communicatie en positionering. Vrienden in Ondernemen (Professionals), ZUYD hogeschool (Studenten) en SLIMhuis (organisatie) sloegen de handen ineen.

Op 1 december kwamen 8 maatschappelijke organisaties samen om eerst hun uitdaging te kaderen in een korte duidelijke pitch. Onder leiding van de 8 professionals van Vrienden in Ondernemen werd een plenaire discussie gestart waaruit  bleek dat de organisaties onderling waardevol kunnen zijn voor elkaar. 9 Studenten gingen vervolgens in 1-op-1 sessies in gesprek met de mensen achter de organisatie. Prachtige resultaten geboekt, mooie verbindingen zijn tot stand gekomen en deze eerste sessie zal structureel worden voortgezet. Een schoolvoorbeeld van hoe betrokken mensen uit de O3 wereld elkaar en andere partijen echt verder helpen!

Meer informatie over de Sittard-Geleense Uitdaging en de mogelijkheden om als ondernemer betrokken zijn te vinden op deze website.

bron: nieuwsbrief SlimHuis

Pin It on Pinterest

Share This