Ecrevissecomité

Vraag of uitdaging als non-profit organisatie

In Obbicht stond van 1981 tot ongeveer 2004 een klein monument met de naam "Sjtein van Stokkem", gelegen aan het toenmalige Oranjeplein. Een bijzonder monument in die zin dat er 2 grote stenen op lagen die tot 1643 behoorden tot de kerk van het toenmalige Obbicht (nu Negenoord aan de Belgische kant van de Maas). In dat jaar is het Obbicht van destijds namelijk als gevolg van een vloedgolf geheel verwoest, zo ook de kerk. Bij de Ecrevissefeesten in 1979 heeft de gemeenschap van Stokkem 2 overgebleven stenen van de toenmalige kerk geschonken aan het Ecrevissecomité.
Beide stenen kregen de eer een plek te krijgen op bovengenoemd monument….totdat de woningbouwvereniging een appartementencomplex ging bouwen aan dat Oranjeplein en het monument afgebroken moest worden. In overleg met het comité is besloten om na de bouw het monument opnieuw te plaatsen. Dit "nieuwe" monument bleek meer een klimmonument en ligt er desolaat bij. Brieven die we hierover geschreven hebben aan woningbouwvereniging Zo Wonen hebben niet geleid tot een resultaat, het opnieuw plaatsen van een monument zoals dat eruit zag vòòr 2014.
Onze vraag: wie kan ons helpen dit monumentje opnieuw te plaatsen?

ecrevissecomite-obbicht.nl

De Sittard Geleense Uitdaging is als stichting per 1-1-2023 gestopt.

Op zoek naar verbindende partijen in de regio die jouw stichting of vereniging verder kunnen helpen? Check dan ons online loket:

Hulpvragen van maatschappelijke organisaties kunnen online nog altijd geplaatst worden via het landelijke platform NU Vraag & aanbod: