Onze activiteiten en evenementen

Vind je ook op social media

Aankomende activiteiten

en een terugblik op evenementen die al plaats vonden

Hieronder vind je alle activiteiten die we gepland hebben om Maatschappelijke Organisatie en Maatschappelijk Verbonden Ondernemers bij elkaar te brengen. Vragen over of ideeën voor evenementen? Neem dan contact met ons op.

Evenementen voor de boeg

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Geen geplande evenementen

Terugblik op wat we eerder al deden

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Uitgesteld! Sittard-Geleense Maatschappelijke Beursvloer 2020

Uitgesteld! Sittard-Geleense Maatschappelijke Beursvloer 2020

apr 2, 3:30pm - apr 2, 7:00pm

Landgoed Kasteel LimbrichtAllee 1Limbricht,6141 AV Route

Belangrijk bericht!
Op basis van de huidige situatie en de landelijke maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te beperken, zal de Sittard-Geleense Beursvloer uitgesteld worden. We hopen begin april een nieuwe datum bekend te kunnen maken.

Aanmeldingen voor deelname blijven gewoon welkom!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

De Sittard-Geleense Beursvloer is een initiatief van De Sittard-Geleense Uitdaging, in een mooie samenwerking met maatschappelijk betrokken ondernemers.

Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en verenigingen samengebracht met aanbod van het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een realistische tegenprestatie helpen ondernemers Maatschappelijke Organisaties met gesloten beurs.

Deelname is gratis.
De Sittard-Geleense Beursvloer verbindt mensen en wensen met elkaar. Je ontmoet mensen die een oplossing of een kans bieden. Deelnemers zijn bedrijven, overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen, clubs, stichtingen, scholen en buurtinitiatieven). Al deze partijen hebben elkaar iets te bieden en de beursvloer maakt het mogelijk dat zij elkaar vinden. Tijdens een beursvloer ontstaan (duurzame) ontmoetingen en verbindingen die normaliter niet zo snel tot stand zouden.

Hoe werkt het?
Tijdens de beursvloer onderhandelen vragers en aanbieders vrij met elkaar over materialen, diensten, kennis en kunde. De deelnemers worden hierbij ondersteund door zogenaamde hoekmannen. Zij helpen de verbinding te maken tussen vraag en aanbod en zorgen ervoor dat je de juiste mensen ontmoet.

Match!
Er is sprake van een ‘match’ wanneer twee partijen elkaar gevonden hebben, dat wil zeggen wanneer vraag en aanbod elkaar gevonden hebben. Er wordt gehandeld met gesloten beurzen; dus géén geld. Tegenover ieder aanbod staat een tegenprestatie. Wat die tegenprestatie is, bepalen beide partijen zelf. De gemaakte afspraken worden ingevuld op een ‘matchformulier’ zodat afspraken voor beide partijen duidelijk zijn en elke match wordt ‘verzilverd’ door de notaris.

Beproefd concept
Inmiddels vinden er jaarlijks, verspreid over het land, zo’n 75 beursvloeren plaats. Hieruit ontstaan enkele tienduizenden ‘matches’. Zou je deze matches omrekenen naar geld dan bereik je met al deze beursvloeren een maatschappelijk rendement van enkele miljoenen euro’s per jaar! Lees er alles over op de landelijke website van de Beursvloer.

De Sittard-Geleense Beursvloer biedt kansen voor iedereen!
Of je nu Maatschappelijk Verbonden Ondernemer (MVO) bent, lid van een vereniging of bestuurder van een stichting of een andere non-profit organisatie. Grijp deze kans en meld jouw vraag of je aanbod direct aan via het online formulier: sittardgeleenseuitdaging.nl/aanmelden-sg-beursvloer-2020/
... Meer bekijkenMinder bekijken

52 geïnteresseerd  ·  14 gaat
Walking Dinner 2019 - de SGU fundraiser!

Walking Dinner 2019 - de SGU fundraiser!

nov 7, 6:00pm - nov 7, 10:00pm

De Vief HeringeMolenweg 56Sittard,6133XN Route

Walking Dinner 2019 - de SGU Fundraiser

Twee jaar geleden organiseerden de betrokken ondernemers achter De Sittard-Geleense Uitdaging voor het eerst hun “Walking Dinner”. Een fundraiser voor de Stichting en tegelijkertijd een fantastische netwerkavond op een unieke locatie, Buitenplaats de Vief Heringe, met heerlijk eten, drinken en een veiling met unieke stukken. Deze editie voegen we daar een stukje uniek entertainment aan toe.

Wat mag je verwachten?
Op 7 november 2019 om 18:00 uur beginnen we op toplocatie, “Buitenplaats De Vief Heringe“ aan de Molenweg 56 te Sittard, met een gezellige inloopborrel. Om 18:30 uur wordt het programma officieel geopend met een welkomstwoord waarna dagvoorzitter, chansonnier en ludieke veilingmeester, Gilles Proust ons op geheel eigen wijze door de avond zal loodsen. Pop in Limburg trakteert ons op Barn & Belle, een verfrissend en talentvol duo uit onze eigen regio. Het Walking Diner met smakelijke gerechten en heerlijke drankjes, is de rode draad door de hele avond met natuurlijk volop gelegenheid tot netwerken. Tijdens de veiling gaan enkele unieke stukken onder de hamer met daaronder een speciale verrassing van Buro Pinkpop. Rond 22:00 uur sluiten we een avond af die je zeker niet had willen missen!

All-Inclusive
Deelnemen aan dit unieke evenement is mogelijk voor de all-in prijs van €47,50 per persoon maar let op het aantal tickets is beperkt! De opbrengst van het Walking Dinner komt volledig ten goede aan Stichting de Sittard-Geleense Uitdaging zodat wij de match kunnen blijven maken tussen maatschappelijke organisaties en ondernemers!

Tickets voor deze editie zijn intussen uitverkocht!!

Alvast bedankt voor je betrokkenheid en tot 7 november!

Met uitdagende groet,
Namens de Sittard-Geleense Uitdaging
& haar kern partners
... Meer bekijkenMinder bekijken

3 geïnteresseerd  ·  6 gaat
Kenniskaravaan

Kenniskaravaan

nov 22, 7:00pm - nov 22, 9:30pm

Steenweg 64, 6131 BG Sittard, Nederland Route

De Kenniskaravaan – voor verenigingen, stichtingen, wijk- en buurtinitiatieven.

Het knelt in onze club!
Het is geen geheim dat verenigingen en stichtingen vandaag de dag veel knelpunten tegenkomen. Veel clubs hebben moeite om ledenaanwas te krijgen, zitten met hoge kosten voor accommodaties, zoeken hulp bij de opzet van een website of social media plan of hebben zorgen over hoe de bestuursstoelen bezet te krijgen. Maar ook grotere organisaties lopen tegen allerlei zaken aan die te maken hebben het overleven in een snel veranderende maatschappij.

Wij krijgen de laatste tijd steeds vaker hulpvragen die gaan over dit soort onderwerpen en die in de kern vaak van dezelfde aard zijn.

Hieruit is het idee van de Kenniskaravaan ontstaan: een nieuwe activiteit van de Sittard-Geleense Uitdaging, waarbij ondernemers hun kennis ter beschikking stellen van een groep stichtingen of verenigingen middels een brainstormsessie of gerichte workshop. De kenniskaravaan zal 2x per jaar ‘langskomen’ met gerichte workshops, waarvoor alle maatschappelijke organisaties zich kunnen inschrijven.

Wat kunnen wij voor jullie doen?
Op de eerste plaats jullie exacte hulpvragen ‘ophalen’ om zo een goed beeld te krijgen van de vragen die bij jullie liggen. Vervolgens gaan wij de vragen bundelen, waar mogelijk verbindingen leggen met het bedrijfsleven of tussen stichtingen en verenigingen onderling. De meest dringende thema’s zijn de onderwerpen voor de eerste workshops van de Kenniskaravaan.

Geïnteresseerd?
Meld je dan nu alvast aan voor de Grote Stichtingen en Verenigingen Brainstorm op woensdag 22 november van 19.00 tot 21.30u en werk mee aan de toekomst van jouw initiatief, organisatie of club!

Alle Sittard-Geleense verenigingen en stichtingen worden uitgenodigd en uitgedaagd om samen met ons aan de slag te gaan. Tijdens deze eerste brainstorm gaan we onder professionele begeleiding van Barticipatiedotcom (organisatie­opticiën met een creatieve blik), Bart Pastoor aan de slag en uiteraard zijn alle ondernemers die de Sittard-Geleense stichtingen en verenigingen een warm hart toedragen van harte welkom.

Aanmelden kan met via een email naar info@sittardgeleenseuitdaging.nl.
Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Max 2 personen per organisatie i.v.m. de grootte van de locatie. Vol is vol!
... Meer bekijkenMinder bekijken

16 geïnteresseerd  ·  7 gaat
Beursvloer Sittard-Geleen

Beursvloer Sittard-Geleen

apr 19, 3:30pm - apr 19, 7:00pm

Rabobank Westelijke Mijnstreek (Sittard)Bergerweg 49Sittard,6135 KD Route

De Beursvloer, is een vloer waar de vragen over kennis, kunde en materialen van de maatschappelijke organisaties samenkomen met het aanbod van de ondernemers. Er wordt handel gedreven met gesloten beurzen.

38 geïnteresseerd  ·  18 gaat
1ste Matchgroepvergadering 2017

1ste Matchgroepvergadering 2017

jan 25, 4:00pm - jan 25, 6:30pm

Café Schtad ZitterdMarkt 25Sittard,6131 EL Route

De vergadering waar de vraag van een maatschappelijke organisatie uit de gemeente Sittard-Geleen, verbonden wordt aan het aanbod van een ondernemer / bedrijf uit dezelfde gemeente.

4 geïnteresseerd  ·  4 gaat

De Sittard Geleense Uitdaging is als stichting per 1-1-2023 gestopt.

Op zoek naar verbindende partijen in de regio die jouw stichting of vereniging verder kunnen helpen? Check dan ons online loket:

Hulpvragen van maatschappelijke organisaties kunnen online nog altijd geplaatst worden via het landelijke platform NU Vraag & aanbod: