Interne beveiliging en (zo goed als) nieuw meubilair

Het bestuur van de Stichting WOCO runt met 5 vrijwilligers het reilen en zeilen van het Ontmoetingscentrum voor Ouderen. Om ook de minder draagkrachtigen in de gelegenheid te stellen deel te kunnen nemen aan de diverse activiteiten. brengen wij aan activiteiten organiserende verenigingen een zeer schappelijke huurprijs in rekening en houden wij de consumptieprijzen voor de bezoekers laag. (‰âÂ0,80 voor koffie/thee en ‰âÂ1,00 voor frisdrank en bier) Zolang als wij de uitgaven kunnen overzien lukt het ons om de zaak draaiende te houden. Echter, het laatste half jaar zijn wij geconfronteerd met 6 inbraken waarbij sloten en ruiten werden vernield terwijl de buit niet veel meer was dan een kratje bier of fris. Het eigen risico bij de inboedelverzekering is altijd hoger dan de te claimen schade die dan ook geheel op onze kas drukt. Een goede beveiliging intern zou wellicht enig soelaas kunnen bieden maar daarvoor ontbreken ons de financiÌÇle middelen. NB: Voor de beveiliging aan de buitenkant van het gebouw worden er gesprekken gevoerd met de eigenaar van het gebouw, in dit geval de gemeente Sittard-Geleen. Intern komt voor rekening van de Stichting. Verder is het meubilair hoognodig aan vervanging toe. Wij zouden al blij zijn met 20 ÌÁ 30 stapelbare stoelen met armleuningen en ca 10 tafels met afmetingen van ca 200 x 90 cm. De tafels met formica bladen die wij momenteel hebben zijn vrijwel allemaal min of meer beschadigd. Het aantal (nog) goede stoelen is momenteel ca 40 terwijl er activiteiten zijn waaraan zo’n 70 mensen een plaats moeten kunnen vinden. Dit aantal “nieuwe” identieke stoelen (stapelbaar en met armleuningen) in ons Centrum zou helemaal mooi zijn.

De Sittard Geleense Uitdaging is als stichting per 1-1-2023 gestopt.

Op zoek naar verbindende partijen in de regio die jouw stichting of vereniging verder kunnen helpen? Check dan ons online loket:

Hulpvragen van maatschappelijke organisaties kunnen online nog altijd geplaatst worden via het landelijke platform NU Vraag & aanbod: